2021-06-21 15:21:11• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Két továbbjutott és öt reménykedő – Hétfői program

Egymással találkoznak a továbbjutásban bízó osztrákok és ukránok, de a pont nélkül álló dánok helyzete sem reménytelen a másik csoportban. 

A részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának hétfői zárófordulójában Ukrajna és Ausztria Bukarestben találkozik, és mind a két csapatnak lehetnek még továbbjutási reményei.

    
Két csoportkör után mindkét válogatott 3-3 ponttal áll, az ukránoknak 4-4, az osztrákoknak 3-3 a gólkülönbségük. Andrij Sevcsenko, az ukránok szövetségi kapitánya kiemelte: az osztrákoknak masszív csapatuk van, jó kvalitású és felépítésű játékosokkal. "Mindkét csapat győzelemre fog játszani, mert bár nekünk az egy pont is elég lenne a második hely megőrzéséhez, így a biztos továbbjutáshoz, egy ilyen nagy tornán azonban ezzel a felfogással nem lehet messzire jutni. Győzni szeretnénk" - mondta.
    
Az osztrákokat irányító Franco Foda hangsúlyozta: a nyolcaddöntőbe jutást illetően sorsuk a saját kezükben van, majd örömét fejezte ki, hogy egy meccsre eltiltott kulcsemberük, Marko Arnautovic visszatér az Ukrajna elleni mérkőzésre - a játékos gólöröme közben sértő megjegyzéseket kiabált az északmacedónok ellen, még az első csoporttalálkozójukon -, amit saját szemszögükből "döntőnek" tart.
    
A másik, amszterdami mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából nincs tétje, hiszen a hat ponttal álló, társházigazda hollandok biztosították nyolcaddöntős részvételüket, míg az Eb-újonc, pont nélküli északmacedónok biztos kiesők. Utóbbi gárda szövetségi kapitánya, Igor Angelovski az ukrán meccs második félidejében nyújtott teljesítményt szeretné viszont látni játékosaitól, csapata "igazi arcát", ami reményei szerint elég lesz - a szépségtapaszt jelentő - történelmi pontszerzéshez.
    
Holland kollégája, Frank de Boer figyelmeztetett: nem becsülhetik le ellenfelüket, amely megérdemli, hogy Eb-résztvevő legyen. Hozzátette: az északmacedónok szervezettek, jól teljesítettek eddig az Eb-n, Goran Pandev személyében pedig egy rutinos "öreg rókát" is a soraikban tudhatnak, aki képes a különbséget jelenteni, és nagy kedvvel futballozik a tornán.
 


 

A B csoportban a dán együttes pont nélkül várja az Oroszország elleni mérkőzését, ennek ellenére továbbjutási helyzete nem reménytelen. Dánia a finnektől 1-0-ra, majd a világranglistát vezető belgáktól 2-1-re kapott ki Koppenhágában, és harmadik csoportmeccsén sem kell kimozdulnia otthonról, miután az ugyancsak társrendező oroszokkal szintén a Parken Stadionban találkozik.
    
Dán győzelem esetén az oroszokat akár meg is előzhetik, hiszen pontszámban beérnék a riválist, és ilyenkor az egymás elleni eredmény rangsorol. Sorsuk viszont két vereség után már nemcsak a saját kezükben van, a biztos továbbjutást jelentő második hely eléréséhez az is kellene, hogy a már nyolcaddöntős belgák a finnek ellen is igazolják a papírformát, és nyerjenek. Belgiumnak viszont Szentpéterváron már a döntetlen is csoportelsőséget érne.
    
Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya kiemelte: tisztában vannak a tét nagyságával és a mérkőzés súlyával, de nem szabad megengedniük, hogy az nyomásként nehezedjen rájuk. "Mindannyian tudjuk, mi a következménye a görcsös akarásnak. Kiegyensúlyozottnak kell maradnunk, és elkerülni, hogy hibázzunk. Egy jó rivális ellen jó mérkőzésre számítok" - közölte a szakember.

A hétfői program:
C csoport:
Ukrajna – Ausztria 19.00    
Várható kezdőcsapatok:
Ukrajna:
Buscsan - Karavajev, Zabarnyi, Matvijenko, Mikolenko - Malinovszki, Sztepanenko, Zincsenko - Jarmolenko, Jaremcsuk, Céhankov
Ausztria: Bachmann - Dragovic, Alaba, Hinteregger - Lainer, Sabitzer, Schlager, Grillitsch, Ulmer - Baumgartner, Arnautovic

 

Észak-Macedónia – Hollandia 19.00
Észak-Macedónia
: Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Nikolov - Ademi, Alioski, Bardhi, Spirovski - Pandev, Elmas
Hollandia: Stekelenburg - Dumfries, De Ligt, Aké, Blind, Van Aanholt - Klaassen, Gravenberch, Wijnaldum - Depay, Malen


B csoport:
Finnország – Belgium 22.00
Várható kezdőcsapatok:

Finnország: Hradecky - O'Shaughnessy, Arajuuri, Toivio - Uronen, Kamara, Sparv, Kauko, Raitala - Pukki, Lod
Belgium: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens, Lukaku, E. Hazard

Oroszország – Dánia 22.00
Oroszország:
Szafonov - Barinov, Divejev, Dzsikija - Mário Fernandes, Zobnyin, Ozdojev, Karavajev - Mirancsuk, Dzujba, Golovin
Dánia: Schmeichel - Maehle, Kjaer, Christensen, Wass - Damsgaard, Höjbjerg, Delaney - Poulsen, Cornelius, Braithwaite

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: